Gözle Muayene Seviye I Eğitimi (ISO 9712)
Gözle Muayene Nedir?
Çıplak gözle yapılan muayenedir. Bir ürünün yüzeyindeki süreksizlikler, yapısal bozukluklar, yüzey durumu gibi kaliteyi etkileyen parametrelerin optik bir yardımcı (büyüteç gibi) kullanarak veya kullanmaksızın muayene edilmesidir.
Gözle Muayene Eğitiminin Amacı Nedir?
Eğitimin amacı, katılımcıların tahribatsız muayene yöntemi olan Gözle Muayene yöntemi hakkında teorik bilgiye sahip olmasını sağlamak, gözle muayene uygulamalarını yapabilmesini sağlamak ve yöntemler arasındaki koordinasyon hakkında bilgi vermektir. Eğitim, teorik bilgiler anlatıldıktan sonra pratik uygulamalarla desteklenecektir. Eğitimlerin ve sınavların tamamı TMMOB Makina Mühendisleri Odası Uygulamalı Eğitim Merkezi- Bursa’da gerçekleştirilecektir. Eğitimde yapılan uygulamaların tamamı, gerçek hatalar bulunan eğitim parçaları ile gerçekleştirilecek ve teorik bilgilerle pekiştirilecektir
Gözle Muayene Eğitiminin Ġçeriği Nedir?
Eğitim ISO/TR 25107 teknik kılavuzuna uygun olarak gerçekleştirilecektir. Seviye I ve Seviye II eğitimleri genel olarak aşağıdaki konu dağılımına sahip olacaktır.
- Gözle Muayeneye Giriş
- Çalışma Teknikleri ve Cihazlar
- Gözle Muayenenin Amacı
- Endeskop ile Muayene
- Kaynak, Döküm, Dövme Hataları
- Haddeleme-Ekstrüzyon-Tel ve Çubuk İşleme Hataları
- Korozyon ve Korozyon Çeşitleri
- Muayene Raporu ve Talimatı
- Tahribatsız Muayene Yöntemleri
- NDT Personelinin Belgelendirilmesi
Gözle Muayene Eğitimine Kimler Katılabilir?
Üretim, kalite kontrol ve hizmet sektöründe çalışan, dövme, döküm, kaynak, montaj vs. konularında gözle muayeneye ihtiyaç duyan herkes katılabilir.
Ücretler ile ilgili Açıklamalar
*1-Seviye 1+2 Eğitimi alınması halinde sınav için sadece Seviye-2 Sınav ücreti ödenecektir.
*2-TMMOB’ne bağlı oda üyeliği olan ve ödenti borcu bulunmayan üyelerimize eğitim ücretleri için %20 indirim uygulanacaktır. Bu indirimin uygulanması için üyeliğin bulunduğu TMMOB’ne bağlı odadan ilgili yazının/evrağın getirilmesi gerekmektedir.
*3-Programımızdan başarılı olan katılımcılar Personel Belgelendirme Kuruluşumuz (0850 495 0 666) tarafından başvurunuzun ardından
sertifikalandırılacaktır.
*Seviye 1 Eğitim ve Sınavı için TMMOB Makina Mühendisleri Odası Kaynak Eğitim ve Muayene Merkezi ile iletişime geçiniz.
*Programımızdan başarılı olan katılımcılar Personel Belgelendirme Kuruluşumuz (PBK) tarafından yapılacak sınavlarda başarılı olunması ve gereken diğer belgelendirme şartlarının sağlanması durumunda belgelendirilecektir. *Verilecek olan belgeler ISO 9712’ye göre olup, akredite olacaktır.
Bilgi ve Başvuru için
TMMOB Makina Mühendisleri Odası Kaynak Eğitim ve Muayene Merkezi
Telefon: 0224 443 66 11
E-Posta: kemm@mmo.org.tr